Initiatief om De Schans te redden

Bestuur maakt BOUD definitief

   

Het nieuwe bestuur tekent bij de notaris voor de oprichting van Stichting BOUD.
Foto: Jaap Maars

UITHOORN - De vijf bestuursleden van de nieuwe stichting BOUD Uithoorn tekenden maandag 12 maart de akte bij notariskantoor Amstelhoorn. Stichting BOUD (Behoud Ons Unieke Dorpsgezicht Uithoorn), is opgericht om fondsen te werven om de kerk aan de Schans te kunnen behouden voor de toekomst.

De vijf bestuursleden van de kersverse stichting waren in gezelschap van enkele sympathisanten naar het kantoor gekomen om de akte samen met notaris Buurke te ondertekenen. Ans van Muijen, Cora Smit, Anja van Wijngaart, Hans Goossens en Anna van Dam waren uiteraard enthousiast over deze nieuwe stap. De notaris liep met hen de akte door en vervolgens moest er door allen ondertekend worden. De naam BOUD is niet zomaar gekozen. Behalve de afkorting waar het voor staat, betekent BOUD ook 'vol vertrouwen, stoutmoedig en onvervaard'.

Uiteraard heeft de stichting zich tot doel gesteld om fondsen te werven voor de restauratie en beheer van de kerk en nu zullen er meer acties op touw gezet worden om fondsen en donaties te werven. Nog deze week wordt er een deskundige in de kerk uitgenodigd om het gebouw te bekijken. Ook het onderzoek van het parochiebestuur is eerdaags voltooid, zodat er duidelijkheid komt over de bouwkundige staat van de kerk. Dankzij sponsoring van buurtbeheer Meerwijk en het notariskantoor konden de kosten voor de notariŽle akte tot een minimum beperkt worden. Eerdaags wil de kersverse stichting de inwoners middels een nieuwsbrief op de hoogte brengen van de ontwikkelingen. Het comitť van aanbeveling, dat nu uit acht personen bestaat waaronder huisartsen en enkele betrokkenen met een kerkelijke achtergrond, wordt in de toekomst nog aangevuld met andere personen.

Bovendien weet de stichting zich gesteund door de landelijke Task Force Toekomst Kerkgebouwen. Deze organisatie heeft onlangs een brief gestuurd naar het gemeentebestuur van Uithoorn waarin zij laat weten blij te zijn met de ontwikkelingen in Uithoorn. Daarnaast hoopt Task Force Toekomst Kerkgebouwen dat de gemeente bereid is zich actief in te zetten voor het kerkgebouw, gezien de monumentale waarde van het gebouw en de rijke historie. Deze stichting wil de gemeente en alle andere betrokkenen, inclusief de kersverse BOUD-bestuurders, graag helpen.

Voor de dames en heren bestuursleden was maandagmorgen een belangrijk moment. Nu is het opnieuw tijd om in actie te komen. Voor meer informatie of hoe men de kerk kan steunen kan men terecht op: http://members.lycos.nl/deschans/