BOUD krijgt taart van VVD
UITHOORN – De Uithoornse Stichting BOUD (Behoud Ons Unieke Dorpsgezicht) krijgt morgen van de VVD een Valentijnstaart. De partij kan de ‘enorme inzet’ van de stichting voor behoud van het kerkgebouw aan De Schans, enorm waarderen en wil dit zo laten blijken.
,,Ik ben enorm verrast, maar we hebben het zeker verdiend,” laat Ans van Muijen, voorzitter van BOUD weten. Zij neemt de taart morgen op Valentijnsdag in ontvangst aan de dichte ingang van de kerk aan De Schans.
BOUD zet zich al een jaar in om het gebouw te behouden. ,,Daar werken wij keihard voor. We praten regelmatig met de gemeente en met bewoners. Ook proberen we iedereen op de hoogte te houden van de stand van zaken. Allemaal om de sloop, die het parochiebestuur zo graag wilt, tegen te gaan. Dit gebaar van de VVD, zien we als een sympathieke erkenning van onze bezigheden,” zegt Van Muijen.
De volgende vergadering van BOUD is donderdagavond en dan zullen de vijf leden ‘zeer genieten’ van de VVDtaart.
In alle gemeenten van NoordHolland worden er morgen VVDValentijnstaarten overhandigd aan personen of instellingen die bijzonder werk verrichten.
,,In Uithoorn is al snel de keuze gevallen op BOUD. Deze stichting zet zich enorm en onvoorwaardelijk in voor het dorp. En in het bijzonder voor het behoud van het gebouw aan De Schans. De kerk is gezichtsbepalend voor het dorp en wij waarderen het enorm dat deze groep zich daar sterk voor maakt,” meent Joop Hoogkamer, fractievoorzitter van de VVD in Uithoorn.
Het is de eerste keer dat de VVD, Valentijnstaarten weggeeft. Maar de partij is van plan dit vaker te gaan doen. ,,Als we merken dat dit aanslaat, gaan we er de komende jaren gevolg aan geven,” weet Hoogkamer.
VVDraadslid Katja Laugs en VVDstatenlid Petra Kirch zullen de taart morgen om 14 uur overhandigen.
 
woensdag, 13 februari