Het kerkgebouw aan De Schans bepaalt het gezicht van Uithoorn. De kerk heeft al veel betekend voor talloze mensen in Uithoorn en omgeving. Het kerkgebouw is het hart van het dorp, een baken in het landschap. Niet alleen vanwege het belang voor de identiteit van ons dorp maar ook vanwege de indrukwekkende architectuur  en cultuurhistorische waarde, mag het kerkgebouw niet gesloopt worden! Nu zich het feit voordoet dat het functioneren van het kerkgebouw door samenvoeging van parochies mogelijk overbodig wordt, is het tijd om aan te geven dat dit niet het slopen van de kerk mag betekenen! Stichting B.O.U.D. wil de Uithoornse bevolking mobiliseren om het behoud van het kerkgebouw in de toekomst te verzekeren.

Dit kerkgebouw en de overige kerkgebouwen in Nederland moeten we koesteren voor de toekomst. Laten we beseffen dat onze kerk van blijvende waarde is!

 

In het historische hart van Uithoorn neemt de kerk aan de Schans een centrale plaats in.
 

Wij kunnen ons voorstellen dat er meer mensen bereid zijn om ons te helpen ons doel te bereiken. Mocht u vragen hebben of actief willen deelnemen aan stichting B.O.U.D., neemt u dan contact met ons op via de link 'mail' of bel met  mevr. Van Muijen 0297 525556. Ieder initiatief stellen we zeer op prijs.